Valpekurs

Valpekurs | Hverdagslydighet del 1 | Hverdagslydiget del 2 |Triksekurs
Hverdagslydighet del 3 | Hundens språk | Hundestjerner | 

Kursdag: Oppstart med teorikveld mandag 21.okt kl. 18-21 (uke 43). I løpet av uke 43 eller 44 har vi 45min privattrening med en og en deltaker på kursplassen (tidspunkt avtales på teorikvelden). Deretter (fra uke 45 til 50) følger 6 uker med kurskvelder med alle deltakerne. Kun 3-5 hunder per instruktør.
Tirsdager kl. 10:00-11:00 (ledige plasser)
eller

Tirsdager kl. 18:00 – 19:00 (ledige plasser)
eller
Torsdager kl. 18:00 – 19:00 
(ledige plasser)
eller
Torsdager kl. 19:15 – 20:15 (ledige plasser, forbeholdt store raser)

(neste kurs starter 06.jan 2020, se kalender)

Hvem kan delta på valpekurs?
Valper fra 2 mnd til ikke fylt 6 mnd ved kursstart (små raser kan være 8 mnd). Kurset “Hverdagslydighet Del 1″ er for eldre hunder eller valper på 5-6mnd som er godt sosialisert og trygge på andre hunder og derfor ikke trenger valpeslipp.

Hva lærer man på teorikvelden?
Teorikvelden tar bl.a. for seg hva en hund er, hvordan hunder lærer, hvordan oppdra valpen belønningsbasert, hverdagslydighet, hvordan stoppe uønsket atferd med belønningsbaserte virkemidler, hvordan lære hunden hva som ikke er lov (grensesetting), hundens atferd og språk, valpens utvikling og de viktigste kursøvelsene illustrert film (innkalling, gå pent i bånd, passering, hilse pent osv.).

Hva inneholder de praktiske kurskveldene?
Kurset inneholder sosialisering med organisert valpeslipp i små grupper (2-6 valper), satt sammen av rase og alder. Dersom dere kjenner søsken som ønsker å gå kurs samtidig, anbefaler vi at dere velger hvert deres tidspunkt. Valpeslipp er for å lære å blir trygg på andre hunder, og søsken er allerede gode venner og vil som regel bare herje sammen dersom de er på samme gruppe.
Kurset inneholder disse øvelsene: Øyekontakt, være i ro med forstyrrelser, innkalling, gå pent i bånd, bli, passere mennesker og hunder, hilse pent på mennesker, sosialisering osv.

Er det valpen eller eieren som går på kurs?
Det er du, og ikke nødvendigvis valpen, som skal lære på kurset. Derfor må personen som skal trene valpen på kurskveldene delta på teorikvelden. Hvis dere av forskjellige årsaker trenger en “stand in” en av kveldene, må også denne personen ha deltatt på teorikvelden og fulgt kurskveldene.

Valpene blir selvfølgelig ikke utlært, men dere får et meget godt grunnlag til å jobbe videre og neste kurs blir da “Hverdagslydighet del 2″.

Kursplass:
Kveldskurset avholdes på p-plassen til Oljedirektoratet, på baksiden av bygget (Professor Olav Hanssens vei 10, Stavanger). Her har vi kort avstand til Sørmarka og god plass til å utfolde oss. Dagtidkurset avholdes på en p-plass på Sola/Sørnes med fine turmuligheter.

Er det lenge til neste kurs?
Vi tilbyr hjemmebesøk (privatundervisning) hvor vi gjennomgår det viktigste du trenger for å få en god start med valpen, alt fra stuerenhet, stoppe uønsket atferd, grensesetting, hvor valpen skal sove og valpebiting, til å gå pent i bånd, passering, hilse pent og innkalling. Opplegget tilpasses hver enkelt kunde og valp. De som har privatundervisning i forkant av valpekurset vil få mer igjen for selve kurset.
Pris: 800,- per 60min + kjøring (6,- per km) fra Sola eller Bogafjell. Første besøk vil vare i ca. to timer.
Husk å bestille time tidlig da det ofte er en del ventetid på privattimer.

Pris valpekurs: 2500,- inkl.:
* Teorikveld på ca. 3 timer
* Privattrening med en av instruktørene (45 min) på kursplassen
* 6 kurskvelder sammen med de andre deltakerne
* Boken “Hverdagslydighet fra valp til voksen”. Ved påmelding kan boken  hentes hos Siri Linnerud Riber i Grotnes Allé 3A, Røyneberg. Du må da betale et forskudd på kr. 300,-. Bokens utsalgspris er kr. 378,-. Hvis du har denne boka fra før kan du velge mellom å få boken ”100 % Positiv Problemløsning” eller trekke fra kr. 200,- på fakturaen.
* 3-5 deltakere per instruktører.
* Kursprisen er for valpen, familiemedlemmer er velkomne uten ekstra kostnader.

Meld deg på via Påmelding Kurs.
For flere opplysninger ring eller send epost til Siri Linnerud Riber 

Ønsker du hjelp til hjemme-alenetrening med dagpass? Sjekk ut Valpehagen sitt flotte tilbud.