Valpekurs

Kursdag: Oppstart med teorikveld torsdag 24.okt kl. 18-21 (uke 43, teorikvelden avholdes av Siri Linnerud Riber, eier av Siddis Hundeskole)I løpet av uke 44 har vi 45min privattrening med en og en deltaker på kursplassen (tidspunkt avtales på teorikvelden). Deretter (fra uke 45 til 50) følger 6 uker med kurskvelder med alle deltakerne. Kun 3-5 hunder per instruktør.
Videre praksis er torsdager kl. 17:30 – 18:30 (4 ledige plasser)
med instruktør Victoria Rasmussen.

(neste kurs starter januar 2020, se kalender)

Hvem kan delta på valpekurs?
Valper fra 2 mnd til ikke fylt 6 mnd ved kursstart (små raser kan være 8 mnd). Kurset “Hverdagslydighet Del 1″ er for eldre hunder eller valper på 5-6mnd som er godt sosialisert og trygge på andre hunder og derfor ikke trenger valpeslipp.

Hva lærer man på teorikvelden?
Teorikvelden tar bl.a. for seg hva en hund er, hvordan hunder lærer, hvordan oppdra valpen belønningsbasert, hverdagslydighet, hvordan stoppe uønsket atferd med belønningsbaserte virkemidler, hvordan lære hunden hva som ikke er lov (grensesetting), hundens atferd og språk, valpens utvikling og de viktigste kursøvelsene illustrert film (innkalling, gå pent i bånd, passering, hilse pent osv.).

Hva inneholder de praktiske kurskveldene?
Kurset inneholder sosialisering med organisert valpeslipp i små grupper (2-5 valper), satt sammen av rase og alder dersom dette lar seg gjøre avhengig av kursets sammensetning. Dersom dere kjenner søsken som ønsker å gå kurs samtidig, anbefaler vi at dere velger hvert deres tidspunkt. Valpeslipp er for å lære å blir trygg på andre hunder, og søsken er allerede gode venner og vil som regel bare herje sammen dersom de er på samme gruppe.


Kurset inneholder disse øvelsene: Øyekontakt, være i ro med forstyrrelser, innkalling, gå pent i bånd, bli, passere mennesker og hunder, hilse pent på mennesker, sosialisering (ved mulighet) osv.

Er det valpen eller eieren som går på kurs?
Det er du, og ikke nødvendigvis valpen, som skal lære på kurset. Derfor må personen som skal trene valpen på kurskveldene delta på teorikvelden. Hvis dere av forskjellige årsaker trenger en “stand in” en av kveldene, må også denne personen ha deltatt på teorikvelden og fulgt kurskveldene.

Valpene blir selvfølgelig ikke utlært, men dere får et meget godt grunnlag til å jobbe videre og neste kurs blir da “Hverdagslydighet del 2″.

Kursplass:
Kveldskurset avholdes på ungdomsskolen på Moi (utendørs).

Pris valpekurs: 2500,- inkl.:
NÅ introduksjonstilbud: 2000,-
* Teorikveld på ca. 3 timer
* Privattrening med instruktøren (45 min) på kursplassen
* 6 kurskvelder sammen med de andre deltakerne
* Boken “Hverdagslydighet fra valp til voksen”. Hvis du har denne boka fra før kan du velge mellom å få boken ”100 % Positiv Problemløsning” eller trekke fra kr. 200,- på fakturaen.
* 3-5 deltakere per instruktør.
* Kursprisen er for valpen, familiemedlemmer er velkomne uten ekstra kostnader.

Meld deg på via Påmelding Kurs.
For flere opplysninger ring eller send epost til Siri Linnerud Riber