Aktive instruktører
Siri Linnerud Riber | Eilen Tara Larsen | Anne Svensen | Merete BorrevikIngri Lande | Lena Zweidorff | Ida Sleire | Dina Terese Vigdel | Monica Berglyd Olsen | Berit Lunde Haaland | Anette Ulvatne Apeland | Helene Jakobsen Furseth | Kate Amilie Leschbrandt |
Instruktører
Sindre SterkenThomas Drotningsvik |Marte Brunborg Aase | Ingvild Sivertsen | Victoria Podolski  |Pål Riber | Silje Rasmussen | Even Gundersen |

Tlf. 936 58 240
eilentara (a) siddishundeskole.no
Jobber i Siddis Hundeskole som:
 Instruktør m/atferdskompetanse. Har kurs og privatundervisning.

Treningskompis: Mocha f.20 (mellompuddel), Lea f.17 (portugisisk vannhund), José f.14 ( bichon havanais)

Tidligere hunder: Piu f.00 ( tibetansk terrier), Shiba F.01 (rottweiler),  Rambo f.07 (tibetansk terrier), Ciara f.11 (tibetansk terrier), Jackpot f.12 ( bichon havanais)

Interesseområder innen hund: Hverdagslydighet, agility og atferdsproblemer

Eilen Tara jobber som instruktør med atferdskompetanse for Siddis Hundeskole og studerer Trading.  Har jobbet som avdelingsleder for tidligere Ultra Alna, Oslo (Nå – Meny Alna)

Eilen Tara er fra Bergen og flyttet hit til Stavanger i august 2016 for å jobbe som instruktør hos Siddis Hundeskole. Hun er utdannet innen salg og service med økonomi og ledelse som tillegg. Hun begynte sin jobbkarriere i dyrebutikk som 17-åring og jobbet også frivillig som hundepasser på Fant omplasseringssenter i Bergen. Eilen Tara har senere vært fosterhjem for omplasseringshunder. Hun er oppvokst med hunder av raser som malteser, setter, grandanois, malamute og rottweiler. Hun har tatt til seg flere omplasseringshunder opp gjennom årene som alle har hatt forskjellige utfordringer. Det gir henne stor glede å kunne snu på en uheldig tilværelse for hund og eier.

Hennes første egne hund var omplasseringshunden Shiba, en rottweiler hun fikk i 2004. De deltok på kurs som var basert på tradisjonell trening. Tradisjonell trening gikk imot hennes natur. Opplevelsene fra kursene gjorde at hun begynte å se seg om etter muligheter for å trene på en annen måte enn hun var opplært til fra barndommen, som var kjefting og rykking i båndet. Hun oppdaget da belønningsbasert trening på Canis hundeskole, og gikk over til dette.

De påfølgende årene tok Eilen Tara til seg flere hunder. Først en omplasseringshund som i likhet med Shiba hadde sine utfordringer, en tibetansk terrier med navn Piu. Etter dette hun fikk seg en valp med navn Rambo, som også var en tibetansk terrier. Sammen med Rambo fikk Eilen Tara øynene opp for sporten agility, en sport som passet godt til hennes trenerstil, ettersom den krever et godt samspill mellom hund og eier.

De to neste hundene var også omplasseringshunder – den tibetanske terrieren Ciara og bichon havanaisen Jackpot. Spesielt Ciara har gjort at Eilen Tara også har fått en stor interesse for håndteringstrening. Da Ciara kom til henne hadde hun nemlig masse sår av allergier som gjorde at hun var redd for håndtering. Etter at hun hadde hatt Ciara i ca. et halvt år begynte hun å trene hos Siddis Hundeskole avd. Bergen, og med lærdommen herfra, trente hun og Ciara mye på håndtering. Det gav store fordeler da Ciara etterhvert måtte få sprøyte hver måned for allergien sin. Pga. av god grunntrening tok dette bare dager å få kontroll på. Ciara kom etterhvert frivillig løpende når sprøyten ble gjort klar, og håndterte det ubehaget sprøyten gav, i påvente av det gode tyggebeinet som Ciara visste hun ville få etterpå.

Eilen Tara ble introdusert for Siddis hundeskole i 2013 via kurset Hverdagslydighet og problemløsning som ble holdt av Arne Aarrestad. Hun har siden trent med sammen med Kine Eimhjellen, som senere har overtatt og drevet Siddis avd. Bergen. Eilen Tara har tatt Siddis Hundeskoles todelte utdanning over 1,5 år for å bli instruktør og deretter videreutdannet seg i Problemadferd hos Siddis Hundeskole. I dag holder hun valpe- og hverdagslydighetkurs, og hun har privatundervisning også i problemadferd for Siddis Hundeskole.

Kurs innen hund:
Agilitykurs, GoAgility, 2020
Oppdretterskolen Del 1 og Del 2, NKK, 2020
Smellerkurs, Siw Gjesdal, 2018
Workshop helgeseminar m/Bob Bailey og Simon Prince, Oslo, 2018
Sporkurs, Tobias Gustavsson, (observatør) 2018
Instruktørkurs, Siddis Hundeskole, 2016
Trenerutviklingskurs, Siddis Hundeskole, 2015
Problematferdstrenerkurs, Siddis Hundeskole, 2017
Hundens språk, Siddis Hundeskole
Rallylydighetskurs, Sør-Rogaland Brukshundklubb, Anne Svensen, 2017
Husbandry, Fjellanger Hundeskole, 2017
Hoppeteknikk, onlinekurs, Ingerid Klaveness, 2017
7ukerskurs i kommunikasjon “Hvordan snakke så barn lytter og lytte så barn snakker”, Barenpraten, 2018
Ernæringskurs, Royal Canin
Massasje og fysio kurs, Freerun Bergen
Klikkertrenerkurs, Canis avd. Oslo
Valpekurs, Din Beste Venn avd. Oslo
Grunnkurs, Din Beste Venn avd. Oslo
Videregående del 1, Din Beste Venn avd. Oslo
Agility grunnkurs, BAK (Bergen agilityklubb)
Hoppteknikk i agility, Ingerid Klaveness (observatør), 2017
Hverdagslydighet og Problemløsning 2013