Introduksjonstilbud, se nederst på siden!
Kontakt Stavanger: Anne Svensen tlf 930 64 067, anne (a) siddishundeskole.no

Hva er privattrening?
Vi kommer hjem til deg og lufter og trener hunden din mens du er på jobb

– for aktivisering av alle typer hunder i alle aldre

– for valper som synes det er lenge å være hjemme mens du er på jobb

– for hunder med problematferd som trenger mengdetrening*

Dette er et tilbud for deg som ønsker å gi din hund et bra alternativ til aktivisering og trening når du selv ikke har tid eller anledning. Hunder vil ofte få vel så mye ut av å få bruke hodet eller nesen som de får av å bruke beina og gå tur. Vi tilbyr derfor ulike varianter av aktivisering og trening av din hund kombinert med tur. Hvordan hunden skal aktiviseres og hva som skal trenes avtales individuelt etter dine ønsker.
* For hunder med utfordrende atferd som trenger mengdetrening må man først bestille privatundervisning for å finne et opplegg som passer for dere. Ved behov og mulighet kan vi komme hjem til dere og trene hunden for deg på den uønskede atferden slik at hunden får mer trening på det som er ønsket.

Timer med eier tilstede faktureres som privatundervisning.
Timer uten eier faktureres som privattrening.

Hvem kan ha utbytte av et slikt opplegg? Dette passer for deg som enten ikke har tid eller anledning til å gi hunden din så mye mental aktivisering som du skulle ønske. Eller for deg som synes det hadde vært kjekt om din hund kunne noen triks eller typer aktivisering som du kunne fulgt opp, men hvor du mangler kunnskap eller tid til å trene dette inn selv. I tillegg hjelper vi deg med trening og oppdragelse av valpen, eller treningen av utfordrende atferder hos din hund.

Noen eksempler på hva vi kan hjelpe med:
Aktivisering: spor, søk, triksetrening, lydighetstrening osv.
Valp eller voksen: gå pent i bånd, passering, hilse pent, innkalling, bli, sitt, kontakt osv.
Problematferd: utfordringer med å passere andre hunder, gå pent i bånd osv. Dette må skje i etterkant av privatundervisning slik at eier kan følge opplegget selv i hverdagen. Uten din innsats vil du merke lite bedring selv om vi trener hunden for deg. Hundetrening bygger på relasjon mellom hund og menneske.

Nyinnlæring
Hadde du syntes det var kjekt om din hund kunne søke og finne en konkret gjenstand? Eller kanskje trenes til å lete etter en bestemt lukt? Nesearbeid er en ypperlig form for aktivisering hvor hunden bruker store deler av hjernen og ofte blir godt fornøyd og slitne etterpå. Vi kan lære din hund til å finne en konkret gjenstand, eller finne en konkret lukt, du ønsker slik at du etterpå kan bruke dette som aktivisering for din hund. Eller ønsker du kanskje hjelp til å trene inn grunnferdigheter som passer til videre trening innenfor f.eks rallylydighet, lydighetsprøver eller brukshundsport? Det er mange små momenter som skal på plass, og vi kan hjelpe deg i gang med den grunnleggende treningen.

Valpen
Har du nettopp fått valp og må på jobb? Vi kan lufte valpen for deg og fokusere på viktige ting som god sosialisering og miljøtrening. Vi kan hjelpe til med innlæringen av å gå pent i bånd, passere andre hunder og mennesker, hilse pent på andre som kommer bort, kontakt, sitt, innkalling osv.

Problematferd
Har du en hund som ikke kan gå pent i bånd, som hopper på folk eller som utagerer mot folk/hunder på tur? Vi kan jobbe videre med disse utfordringene for deg slik at hunden får mengdetrening på ønsket atferd. Dette må skje i etterkant av privatundervisning slik at du kan følge opplegget selv i hverdagen. Uten din innsats vil du merke lite bedring selv om vi trener hunden for deg. Hundetrening bygger på relasjon mellom hund og menneske. Du må altså trene selv også for at hunden ikke skal ha disse utfordringene på tur med deg, men vi kan komme i gang med treningen og gjøre det lettere for deg å overta.

Hvordan fungerer et slikt opplegg i praksis?
Instruktøren kommer først hjem til dere og vi blir enige sammen om et opplegg som passer dine ønsker og din hund. Dette faktureres som privatundervisning. Etter avtale henter instruktøren hunden deres hjemme hos dere og lufter hunden kombinert med trening etter ønske og behov. Hvor luftingen skjer avhenger av hva treningen innebærer. Etter hver treningstime får du en mail som forklarer hvor vi har vært, hva vi har trent på og hvordan det gikk.

Hvis treningen innebærer noe som eier trenger å følge opp (trening til bruk hjemme og/eller trening på problematferd) så avtaler vi en time med dere etter behov hvor vi viser dere hvordan dere skal jobbe videre med dette selv. Timer med eier tilstede faktureres som privatundervisning.

Ta kontakt om noe av dette høres interessant ut eller hvis du har noen spørsmål. Vi skreddersyr et opplegg som passer til dine ønsker og din hund.

Introduksjonstilbud
Pris: 500 kr per 60 min + kjøring (6,- per km fra Bogafjell). For timer uten eier tilstede.
Pakketilbud:
Pris: 5 timer for 2000 kr (du sparer 500 kr/en gratis time) + kjøring.

Kontakt Stavanger: Anne Svensen tlf 930 64 067, anne (a) siddishundeskole.no